Koko kansa lukee -kampanjan ajaksi 4.–24.2. kirjastot ja kustantajat avaavat luettavaa ja kuunneltavaa rajoittamattomaan käyttöön eli mitään kampanjan aineistoa ei tarvitse jonottaa.

Kampanjassa on mukana Eepos-alueen suosituin e-äänikirja, Thomas Eriksonin Idiootit ympärilläni - Kuinka ymmärtää muita ja itseään (Atena). Nyt on siis hyvä mahdollisuus saada kirja kuunneltavaksi jonottamatta. E-kirjana on tarjolla Satu Vasantolan En palaa takaisin koskaan, luulen (Tammi), jonka tavallisesta kirjasta on pitkä varausjono. Lisäksi aikuisille on ruotsiksi Philip Teirin Så här upphör världen (Schildts & Söderströms) ja Eva Frantzin Sommarön (Schildts & Söderströms).

Lapsille on tarjolla Jukka-Pekka Palviaisen ja Christel Rönnsin Allu ja salaperäinen opettaja (WSOY) sekä Karin Erlandssonin Pärlfiskaren (Schildts & Söderströms).

Näitä kirjoja ja muitakin voi lainata Eepos-kirjastojen e-kirjapalvelusta. Lainaukseen tarvitaan oman kirjastokortin numero ja pin-koodi.
 

Satutuokiot jatkuvat joka toinen perjantai kirjastossa klo 10.00. Päivät 8.2, 22.2, 8.3, 22.3, 5.4 ja 26.4. Tervetuloa!

Metsän syli vauvateatteriesitys perjantaina 25.1. klo 10.00. Tarkemmat tiedot tästä!

Uudistetussa lehtienlukusalissa asiakkaita palvelee kahviautomaatti. Juomavalikoimissa on erilaisia kahvilajeja, kaakaoita ja teetä. Juomat maksavat euron/kuppi. Seuraa näytön ohjeita ja nauti kuppi kuumaa!

 

Eepos-verkkokirjasto on avattu!

Etelä-Pohjanmaan kuntien sekä Perhon, Vetelin, Laihian, Kaskisten ja Isonkyrön yhteinen Eepos-verkkokirjasto on nyt asiakkaiden käytettävissä. Sinne kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja pin-koodilla. Verkkokirjastossa voi uusia lainoja, tehdä varauksia, katsoa ja päivittää omia tietojaan sekä tehdä suosikkilistoja ja asettaa uutuusvahteja.

Verkkokirjastosta löytyy kaikkien yllämainittujen kuntien yleisten kirjastojen aineisto. Hakuja aineistoon voi tehdä perushaulla tai tarkennetulla haulla. Hakutulosta voi rajata esimerkiksi kirjastolla, julkaisuvuodella, kielellä tai aineistolajilla. Verkkokirjastosta saa myös lukuvinkkejä.

Verkkokirjaston kautta voi tehdä varauksia myös muiden Eepos-kirjastojen aineistoon. Varaukset Seinäjoen kaupunginkirjaston toimipisteistä ovat ilmaisia, mutta toisesta kunnasta tulevasta aineistosta peritään kuljetusmaksu, kaksi euroa. Lainat voi palauttaa mihin tahansa Eepos-kirjastoon ilman maksua.

Tietokantojen yhdistämisen takia kirjastojen tiedot saattavat alkuvaiheessa löytyä useamman eri hakutuloksen alta. Tulosta kannattaa rajata omalla kirjastolla, niin näkee helposti onko teosta omassa kirjastossa.

Eepoksen e-kirjapalvelu ei ole vielä käytössä eivätkä verkkokirjaston e-kirjalinkit välttämättä toimi. Ilmoitamme heti kun e-kirjapalvelu on käytettävissä. Kaikki e-kirjavaraukset ovat ilmaisia.

Käytettävissäsi on ePress elektroninen palvelu, joka tarjoaa kirjastojen käyttöön yli 120 kotimaista paikallis- ja maakuntalehteä. Lehdet ovat luettavina näköisversioina heti niiden ilmestyttyä painosta. Voit lukea niitä kirjaston iPadilta aikuisten osaston lehtienlukusalissa.

Kirjastossa on lainattavissa iPad-tabletteja, joita voi käyttää kirjaston tiloissa. IPadeja lainataan kirjaston asiakaspalvelusta. Asiakkaalla on oltava voimassa oleva kirjastokortti. Laitteiden käyttöaika on kaksi tuntia kerrallaan. Niitä ei lainata kotiin.

Voit muuttaa VHS -videonauhoja DVD-levylle. LP-levyjen ja C-kasettien musiikkia tai puhetta digitaaliseen muotoon sekä skannata valokuvia ja diakuvia. Ajan voit varata kirjaston neuvonnasta puh. 044 419 1360.


Kirjaston facebook-sivustolle pääset tästä

Päivitetty 4.2.2019