Lakeuden jätelautakunta

Jätelautakunta on Lakeuden Etappi Oy:n toimialueen 8 kunnan yhteinen lautakunta, jonka vastuulla ovat jätehuoltoviranomaisen lakisääteiset tehtävät jäsenkuntien alueella. Vastuukuntana toimii Ilmajoki. Jätelautakunta vastaa ja päättää toimialueellaan asioista, jotka jätelain (646/2011) mukaan on säädetty kunnan jätehuoltoviranomaisen hoidettavaksi.

Jokaisella jäsenkunnalla on edustaja jätelautakunnassa, 1 edustaja alkavaa 25 000 asukasta kohden. Lautakunta toimii yhteistyössä kuntien ympäristönsuojeluviranomaisten ja Lakeuden Etappi Oy:n kanssa. Jätelautakunnan päätökset tehdään joko lautakunnan kokouksessa tai virkamiespäätöksinä.

Lautakunnan tehtäviä

Lautakunnan tehtäviä ovat mm. jätehuollon järjestämiseen, suunnitteluun ja seurantaan liittyvät viranomaistehtävät, päätökset siitä, mihin keräyspaikkaan jätteet viedään, päätökset jätehuoltomääräyksistä sekä niistä poikkeamisesta, jätemaksutaksan hyväksyminen, päätökset jätemaksun määräämisestä sekä millainen jätehuollon palvelutaso kuntalaisille tarjotaan.


Ajankohtaista

05.09.2019
Kokouksen 28.8.19 pöytäkirja nähtävillä
Lue lisää

04.09.2019
KUULUTUS Alavuden, Ilmajoen, Kihniön, Kuortaneen, Kurikan (pois lukien Jurvan alue), Lapuan, Seinäjoen ja Ähtärin yhteinen jätehuoltoviranomainen on valmistellut luonnoksen Lakeuden jätelautakunnan jätemaksutaksaksi. Jätetaksan on määrä astua voimaan 1.1.2020.
Lue lisää

04.09.2019
KUULUTUS Alavuden, Ilmajoen, Kihniön, Kuortaneen, Kurikan (pois lukien Jurvan alue), Lapuan, Seinäjoen ja Ähtärin yhteinen jätehuoltoviranomainen on valmistellut luonnoksen Lakeuden jätelautakunnan alueen jätehuoltomääräyksiksi. Uusien jätehuoltomääräysten on määrä astua voimaan 1.1.2020.
Lue lisää

30.04.2019
Lakeuden jätelautakunnan alueella on taas aloitettu kompostoritarkastukset
Lue lisää