YRITYSALUEET


 

 

Rengonharjun Logistiikkapuisto (Rengonharju Logistics Park)

Rengonharjun alue on isossa kuvassa logistisesti keskeisin paikka. Merkittävimmät valtakunnalliset toimijat tunnistavat alueen mahdollisuudet pohjalaismaakuntien logistiikan näkökulmasta. Sijaitseehan alue Suomen toiseksi vilkkaimman etelä-pohjoissuuntaisen valtatien varrella Seinäjoen eteläisen pääsisääntuloväylän risteyksessä. Lentoaseman yhteydessä toimiva logistiikkakoulutus mahdollistaa yhteistyökuviot myös tulevaisuuden osaajien kanssa.

 

Ilmajoen Teollisuusalue (Ilmajoki Industrial Park)

Ilmajoen Teollisuusalue on Ilmajoen merkittävin tuotannollisten yritysten keskittymä kunnan keskustaajamassa. Alueella tuotetaan mm. vaativia metallirakenteita, korkeahyötysuhteisia ilmanvaihtolaitteita, vedenpuhdistuslaitteita ja rehujen tuotantolaitteita aina tilakokoluokasta mittavaan tehdaskokoluokkaan.

 

Hansan Kauppa-alue (Hansa Retail Park)

Hansan Kauppa-alue on merkittävä uusi avaus ilmajokisten yritysalueiden joukossa. Alue mahdollistaa Ilmajoen keskustan keskeisimmällä paikalla edellytykset kannattavaan kaupan- ja palvelualan toimintaan. Lähialueiden ostovoiman ennustettu kehitys tukee kaupallisten investointien toimintaedellytyksiä myös tulevaisuudessa. Alue tavoittaa palveluillaan myös kantatie 67:n tuomat eteläisen ja läntisen Etelä-Pohjanmaan 10 000 päivittäistä autoilijaa.

 

Koskenkorvan Agrobiopuisto (Koskenkorva Agrobio Park)

Kymmenien miljoonien eurojen investoinnit kokenut Koskenkorvan Agrobiopuisto on lähimaakuntien ja alueen elintarvikeklusterin näkökulmasta erittäin merkittävä toimipaikka. Suomen suurin yksittäinen viljankäyttäjä, Altian Koskenkorvan tehdas toimii alueella tuottaen ainekset kansainvälisesti tunnettuihin alkoholibrändeihin. A-Rehu vahvistaa oleellisesti suomalaisen kotieläintalouden valkuaisomavaraisuutta tuottaen rehun merkittävälle osalle
lähimaakuntien kotieläintiloista.

 

Laskunmäen Kierrätyspuisto (Laskunmäki Recycling Park)

Laskunmäen Kierrätyspuisto on maakunnan kiertotalouden keskittymä, jossa yrityksillä on tilaa kehittää toimintaansa. Yritystoiminnan investoinnit ovat olleet viime vuosina rakennusneliöillä mitaten merkittävimmät koko Ilmajoen alueella vahvistaen näin alueen johtavaa roolia kierrätyksen ja jätteiden käsittelyn keskittymänä.

 

Siltalan Alue

Siltalan alue on ilmajokisen yritystoiminnan kiintotähti. Monipuolinen alue on kehittynyt niin, että alueen tonttitarjonta alkaa olemaan rajallista. Helposti saavutettavalta alueelta löytyy niin oman alansa alueellisia markkinajohtajia kuin sataprosenttisesti vientiin keskittyneitä yrityksiä.

 

Ahonkylän Alue

Ahonkylä on asukasluvultaan vahvasti kasvanut alue, jossa vilkasliikenteisen kantatie 67:n lähistöllä on tarjolla sekä teollisia että kaupallisia toimintaympäristöjä. Ahonkylän sijainti mahdollistaa sekä kylän kasvaviin palvelutarpeisiin vastaamisen että selvästi laajempaa asiakaskuntaa palvelevan toiminnan.

 

Vakavuoren Alue

Vakavuoren alue on aivan viime vuosina voimakkaasti kehittynyt yritysalue, joka tarjoaa erittäin kilpailukykyisellä  kustannustasolla sijoittumismahdollisuuksia paikallisten yritysten tuotanto- ja varastointitarpeisiin.

 

Yritysasiamies
Rami Mattila
p. 044 4191 210

Toimistosihteeri
Marianne Tallgrén
p. 044 4191 211

Projektipäällikkö, osa-aik. (markkinointi)
Sonja Suvanto
p. 044 4191 861


Ajankohtaista:
 

Tutustu sijoittuvan yrityksen oppaaseen